Menu
Creditcards / Miles&Points

Aanvragen Van Amerikaanse Creditcards Part 3: Adres En Telefoonnummer

Dit artikel is op 12/09/2023 bijgewerkt

Nu de aanvraag voor de ITIN de deur uit is, moeten er twee zaken geregeld worden. Ten eerste heb je een Amerikaans adres nodig. Daarnaast is het handig om een mobiel telefoonnummer aan te vragen.

Alle artikelen in deze reeks:

Aanvraag van een Amerikaans adres

Het is heel belangrijk om een adres te hebben op Amerikaanse bodem. Zowel banken als creditcardmaatschappijen verzenden namelijk over het algemeen belangrijke informatie alleen naar eigen land.

Als je familie of een hele goede bekende hebt in de VS, die het ziet zitten belangrijke informatie door te sturen, dan is dit uiteraard het makkelijkste en kun je dit gedeelte voor de rest overslaan.

Ik heb dit helaas niet. Daarom heb ik een adres aangevraagd bij een bedrijfje dat brieven en pakketjes tegen betaling doorstuurt. In de VS is dit ‘booming business’: veel Europeanen en Aziaten kopen graag producten die alleen in de VS verkrijgbaar zijn (of die daar vele malen goedkoper zijn), en laten dit doorsturen via zo’n bedrijf.

Er is echter een belangrijk struikelblok. Het adres van het doorstuurbedrijf moet namelijk aan twee volwaarden voldoen: het mag niet geregistreerd staan als ‘commercial mail receiving agency (CMRA)’ en de ‘residential delivery indicator (RDI)’ moet ‘residential’ staan, niet op ‘commercial’. Sommige banken sturen namelijk geen post naar adressen die anders gecodeerd staan. Je kunt de codes voor elk adres checken op deze website. Momenteel zijn twee opties:

Adrescodering van Phsyicaladress in Wilmington. RDI staat op ‘residential’; CMRA staat op ‘N = no’
Form 1583

Voordat een bedrijf post op jouw naam mag doorsturen, moet je nog over één bureaucratische hobbel. Dit is form 1583, een document van de USPS waarin je het bedrijf moet legitimiseren als afhandelaar. Ik kwam hier helaas pas achter toen mijn eerste kaart in hun warehouse lag. Uiteindelijk werd alles net op tijd afgehandeld zodat ik de aanmeldbonus kon verdienen, maar zorg dat je de documenten van tevoren hebt doorgegeven!

Een invulbare versie van de form is hier als PDF te vinden. De online versie werkt niet altijd; ik heb hem daarom geprint.

Mijn ingevulde document zag er als volgt uit (dit voorbeeld is voor Shipito, de service die ik voorheen gebruikte):

Ingevulde form 1583

Bij punt 3 vul je het persoonlijke adres in dat je van het bedrijf hebt gekregen. Bij 4 vul je het adres van het bedrijf zelf in.

Bij 2, 5 en 6 vul je je eigen naam in.

Bij 8 zet je de nummers van twee identiteitsbewijzen. Ik gebruikte mijn paspoort en mijn rijbewijs.

Overal waar NA (not applicable) staat, vul je dit in. Dit is niet van belang.

Tenslotte moet de handtekening genotariseerd worden. Dit heb ik gedaan via NotaryCam. Dit is een online notaris, waarbij via een video-gesprek de handtekening wordt genotariseerd. Dit werkt uitstekend: je dient form 1583 in samen met een kopie van je rijbewijs en je paspoort, en praat een paar minuten met de notaris. Die stuurt vervolgens alle documenten door naar Shipito, of je ontvangt de documenten zelf en stuurt ze vervolgens zelf door. Bij mij werden deze na twee dagen goedgekeurd.

NotaryCam kost $25 USD voor mensen die zich in de VS bevinden tijdens het gesprek, en $79 USD voor mensen die zich buiten de VS bevinden tijdens het gesprek. Simpele oplossing: gebruik een VPN en stel die in op Amerika. Hierdoor wordt je $25 USD gerekend.

Gefeliciteerd, je hebt een eigen Amerikaanse ‘adres’ – op één van deze dozen staat jouw naam!

Adres warehouse
Mijn adres in het Shipito warehouse

Aanvragen van een telefoonnummer

Bij de meeste aanvragen moet je een telefoonnummer uit de VS invullen. Dit wordt gebruikt om contact met je op te nemen. Zelf bel ik altijd naar de VS met Skype – de meeste nummers kun je gratis bereiken. Daarnaast heb ik een virtueel nummer in de VS – die gebruik ik meestal om voicemails mee te beluisteren en SMS’jes op te ontvangen. Heel af en toe bel ik er eens mee.

Ik heb eerst de app Telos gebruikt, daarna de app TextMe. Beide zijn prima, nu is TextMe goedkoper. Voor €17,99 heb je een heel jaar een digitaal nummer, waarmee je kunt bellen, gebeld kunt worden en SMS’jes kunt sturen/ontvangen.

Update 2023: ik vraag nu alleen maar een tijdelijk nummer aan als ik het nodig heb voor aanvraag of verificatie. Daarvoor gebruik ik nog steeds TextMe – een nummer kost dan €1,29 voor een week.

En nu verder…

We hebben nu alle benodigde nummers/documenten/gegevens, en daarmee is een eind gekomen aan het simpele gedeelte. In de volgende post gaan we voor het echte werk naar New York!

Alle artikelen in deze reeks